Skip to main content
MOAward: Onderzoeksbureau van het Jaar 2023           Trotse FD Gazelle ’20, ’21, ’22 én 2023!    4.6 sterren – 101 reviews
Hit or Miss Archief    |    Privacy & Cookies    |    030 22 71 937

De Psychologie van Copywriting


👩‍💻 Altijd online toegang tot 11 lessen (5 uur) met alles over copywriting

👉 Nu voor maar €397 (excl. BTW)

 • Na deze training schrijf jij teksten die overtuigen en verkopen

 • Leer meer dan 150 direct toepasbare psychologische technieken
 • Zet je lezers aan tot actie, wat je doel ook is
 • Niet tevreden? Krijg je geld + €100 cadeaubon terug

  Betaling op factuur ook mogelijk

Cursisten werken bij
Cursisten studeren aan

Leer van experts uit het neuromarketing-vak*

Bekijk het lesoverzicht

* Unravel is geaccrediteerd door het officiële Neuromarketing Science & Business Association 

Bekijk de eerste les gratis

Nieuwsgierig? Bekijk hieronder gratis de eerste les! Hierin krijg je alvast een aantal technieken uitgelegd waardoor jij gegarandeerd betere teksten schrijft.Direct Toepasbaar

Na deze training schrijf jij teksten met resultaat. Geen stoffige theorie, maar 100% focus op direct bruikbare inzichten

11 Online Lessen

Leer in 11 lessen iedere copywriting uitdaging te overwinnen. Oefen met nieuwe technieken en schrijf jezelf naar jouw ultieme doel.

Leer Wat Echt Telt

Honderden studies, boeken en interne onderzoeken – teruggebracht tot wat je écht moet weten over persuasive copywriting

Gegeven door consumentenpsycholoog Diede Vendrig

130+ Cursisten gingen je al voor 👇

 • Robin Timmers | Freelance copywriter

  Cijfer: 9,5

  Talloze boeken, trainingen en cursussen heb ik er al over verslonden: copywriting. Van Bob Bly tot David Ogilvy. Deze training wilde ik uiteraard ook volgen. De training van Diede staat bomvol kennis en kunde uit A/B-testen en cases uit de praktijk.

  Mocht je dus een copywritingtraining willen volgen: ‘t is een aanrader.

  Ik raad deze training absoluut aan

 • Stijn Jagers | Marcom Strateeg, Storytelling

  Cijfer: 9 a 10 (om een verbetering nooit in de weg te staan)

  Complimenten hoe je het presenteert in hapklare stukken, nu al zeer waardevol en toepasbaar. Ook met ervaring als copywriter: hooked! Perfecte opfrissing om uit de tunnelvisie te ontsnappen.

  Ik raad deze training zeker aan!

 • Joost Fromberg | Managing Director ODIV

  Cijfer: 9,5

  Op een behapbare manier hele concrete tips om mijn content te verbeteren. Heel blij mee!

  Ik raad deze training aan!

 • Aschelina Domenie | Owner ROOD communicatie & Senior communicatieadviseur

  Cijfer: 9

  Deze training is een absolute aanrader. Heel fijn dat je de training in hapklare stukken kan volgen, op een moment dat het uitkomt. Elke les is direct toepasbaar en de vele voorbeelden maken dat het ook nog eens heerlijk ‘wegkijkt’. Deze cursus brengt je als copywriter zeker op een hoger niveau

  Ik raad deze training absoluut aan!

 • Thea Streng | Schoolleider in duobaan bij OBS Tuindorp én de Prinses Margrietschool

  Cijfer: 9

  Deze training had ik veel eerder moeten hebben! Dat had me veel geworstel gescheeld! Heb pas 5 lessen gedaan maar het resultaat is nu al enorm! Zin in les 6. De moeite waard!

  Ik raad deze training absoluut aan!

 • Jasper | Campagne Specialist bij MailCampaigns

  Cijfer: 9

  De training krijgt van mij een dikke 9. Tot nu toe heel interessant en er staan nog een aantal leuke onderwerpen op de rol. In mijn ogen is de training een aanvulling voor iedereen die ‘iets’ met communicatie/marketing doet.

  Ik ga deze training zeker aanraden aan collega’s!

 • Thommes van Nierop | Marketing Director bij HATO Agricultural Lighting

  Cijfer: 8

  Ik geef deze training een 8. Wat ik leuk vond is dat je bij elke les nieuwe inzichten leert die je direct kunt toepassen in je teksten, designs en campagnes. De lessen zijn luchtig doch boordevol nuttige informatie. Een must voor elke marketeer!

  Ik raad de training zeker aan!

 • Edwin van Wilgenburg | Senior digital designer bij de Nederlandse Postcode Loterij

  Cijfer: 9.5

  ik vond de training echt fantastisch! Zóveel praktische voorbeelden die ik nu vrijwel dagelijks gebruik. Ik zou niet kunnen zeggen wat anders of beter kan eigenlijk.

  Ik raad de training zeker aan!

  Wij bieden 100 dagen Niet Goed Geld (+ €100 cadeaubon) Terug garantie.

  Zo garanderen we 100% tevredenheid.

  Een woord van de trainer

  Goed kunnen schrijven is één ding. Maar je lezers ook daadwerkelijk overtuigen en aanzetten tot actie, dat is andere koek. In deze training leer je hoe je dit voor elkaar krijgt. Tekst na tekst.

  Hoe grijp je de aandacht van je klant? Hoe zorg je ervoor dat de lezer je boodschap gelooft? En als dit is gelukt, hoe schrijf je jezelf naar dat ultieme doel: een click, sale, attitudeverandering of een onvergetelijke boodschap? Stuk voor stuk vragen waarop we het antwoord vinden in de psychologische wetenschappen.

  In 11 lessen tackelen we samen alle uitdagingen die jij als tekstschrijver tegen kan komen bij het schrijven van copy.

  Ik heb ontzettend veel zin om hier met jou mee aan de slag te gaan!

  Met hartelijke groet,

  Persuasion Professional | Unravel

  Unravel past neuromarketing elke dag in de praktijk toe, al 10 jaar. Aan de ene kant door ons neuromarketing-onderzoek, waarmee we de wetmatigheden achter effectieve marketing ontrafelen. Aan de andere kant door advies te geven op basis van de talrijke inzichten uit de wetenschap en ons eigen lab.

  Een ware schatkist aan direct bruikbare kennis dus – en die houden we niet voor onszelf. Unravel Academy helpt je in sneltreinvaart de beïnvloedingstechnieken eigen te maken die voor jouw marketinggebied relevant zijn. Inzichten die je de rest van carrière zult blijven gebruiken.

  De experts van Unravel verschenen eerder in:

  De Psychologie van Copywriting

  Je volgt de training voor slechts €397 (excl. BTW)

  • Ruim 5 uur video
  • Levenslang onbeperkte toegang
  • Certificaat
  • Samenvatting alle lessen (PDF)
  100 dagen vrijblijvend proberen.
  Niet goed? Geld + €100 cadeaubon terug!

  “Complimenten hoe je het presenteert in hapklare stukken, zeer waardevol en toepasbaar. Ook met ervaring als copywriter: hooked!”

  Stijn Jagers | Marcom Strateeg, Storytelling

  Overzicht lessen

  • 01
   De wetenschap achter schrijven (Gratis Preview)

   1 video · 29 min

   Jarenlange kennis uit wetenschappelijke publicaties, industrie cases en eigen experimenten vormen de basis van deze training. Dit hebben we voor je doorvertaald naar concrete, direct toepasbare inzichten die jou helpen je copywriting naar een hoger level te tillen. In les 1 blikken we vooruit en krijg je een voorproefje van alles dat komen gaat.

  • 02
   Verlangen & Bekendheid

   3 videos · 32 min

   Goed kunnen schrijven is stap één. Maar het begrijpen van je doelgroep, hun kennisniveau en motivaties is minstens net zo belangrijk. Zonder deze cruciale inzichten kan een – anders nog zo sterke tekst – de plank goed mis slaan. In les 2 laat ik je zien wat ik hiermee bedoel. Ook leer je hoe je deze kennis vergaart voordat je begint met schrijven én hoe je dit voor je kunt laten werken.

  • 03
   Aandacht

   3 videos · 33 min

   Hoe zorg je ervoor dat je tekst opvalt en de aandacht grijpt? Dit kan uitdagend zijn in de huidige tijd, waarin jouw brein gebombardeerd wordt met prikkels. En als je dan de aandacht hebt. Hoe verzeker je jezelf ervan dat lezers je tekst ook uitlezen? Dit leer je in les 3.

  • 04
   Stijl & Structuur

   1 videos · 34 min

   Een goede stijl & structuur is essentieel wanneer je impact wil maken met je copy. Maar wat is eigenlijk het geheim achter een lekker leesbare tekst? Gelukkig zijn er veel technieken die je hierbij kunnen helpen. Na les 4 zijn de teksten die jij schrijft een feestje voor het brein van je lezers.

  • 05
   Geloofwaardigheid

   3 videos · 25 min

   Les 4 leert je hoe je de geloofwaardigheid van je boodschap verhoogt. Dit is essentieel. Want je kunt nog zo’n sterke boodschap hebben, maar als je lezer hem niet gelooft ben je nergens. Je tekst is in dit geval niet meer waard dan een ongeopende brief bij het oud papier. Na les 5 voorkom je dit te alle tijden.

  • 06
   Identificatie

   2 videos · 20 min

   Eén van de geheimen van een effectieve tekst is dat de lezer zichzelf erin kan herkennen. Maar wie wil jouw lezer zijn? En hoe helpt jouw aanbod of boodschap bij het uiten van die identiteit? In les 6 leer je hoe je deze kennis slim kunt inzetten om de impact van jouw tekst te vergroten.

  • 07
   Aantrekkingskracht product

   2 videos · 31 min

   In les 1 leerde je dat een goed product in moet spelen op een bestaand, dieperliggend verlangen. En hoewel het creëren van een nieuw verlangen onbegonnen werk is, kun je wel ontzettend veel doen om een dieper gelegen verlangen naar de oppervlakte te brengen en uit te vergroten. In les 6 duiken we in de technieken die je helpen om het product of de dienst waar je voor schrijft met enkele woorden of zinnen een stuk aantrekkelijker te maken.

  • 08
   Overtuigen

   2 videos · 28 min

   Misschien herken je dit wel.

   Je begint kritisch aan een tekst, maar na het lezen van de laatste alinea betrap je jezelf op een instemmende knik. In zo’n tekst voel je dat precies de juiste argumenten in de perfecte volgorde en formulering worden genoemd. Je bent overtuigd!

   Overtuigen. Dat is waar het in les 8 om draait. In deze les leer je de psychologie die hierachter schuil gaat. Na deze les overtuig jij jouw lezers van jouw boodschap. Jouw tekst brengt dé oplossing voor hun probleem.

  • 09
   Weerstand wegnemen

   2 videos · 27 min

   Het is de de kunst van een goede copywriter om lezers niet te laten voelen dat je hen probeert te beïnvloeden. Toch ontstaat – of bestaat – er bij de lezer vaak een bepaalde weerstand. Hoe verlaag je deze weerstand? En hoe versterk je het gevoel van autonomie bij je lezers? Dit leer je in les 9.

  • 10
   Alles behalve tekst

   2 videos · 29 min

   Hoewel vanzelfsprekend ‘tekst’ de hoofdrol speelt in deze cursus persuasive copywriting, zijn er een aantal andere zaken die invloed hebben op hoe jouw lezer de tekst ervaart. Hoe laat je getallen en cijfers voor je werken? Welke afbeeldingen kies je bij je tekst? En is het slim om symbolen of grafieken te gebruiken? Dit en meer komt aan bod in les 10.

  • 11
   Activatie

   2 videos · 34 min

   Het grootste gedeelte van je tekst is af. Je hebt de aandacht van je lezer getrokken, kunnen vasthouden en je boodschap over kunnen brengen. Maar dan: tijd voor actie. Hoe krijg je je lezers van de bank af en in beweging? Hier helpt les 11 je bij.We behandelen in deze laatste les een grote hoeveelheid technieken die je lezers motiveren en activeren om de door jou gewenste actie uit te voeren.


  Incompany trainingen

  Naast onze online training, denken we graag mee om tot een passende training te komen. Afhankelijk van jullie kennis en ervaring met copywriting kunnen we gezamenlijk een training samenstellen. Het is aan jou om te bepalen waar je met jouw team over wil leren, wij zorgen voor de passende training.

  Meer dan 99% van de cursisten raadt onze trainingen aan

  Cursisten van deze bedrijven gingen je al voor:

  Zo bepaal je of deze cursus iets voor je is

  De investering om deze training te volgen is €397 (excl. BTW). Bedenk bij jezelf: hebben je teksten het plafond van hun effectiviteit bereikt, of is er nog ruimte om te groeien? 

  Grijp je werkelijk alle aandacht die er te grijpen valt? Druk je op elke verleidings- en overtuigingsknop in het brein die er voor het oprapen ligt? En verlies je geen enkele klant op weg naar die ultieme call to action?

  Wanneer je op dit moment voelt dat je teksten op ook maar één van deze gebieden iets te winnen hebben, dan is de ‘Psychologie van Copywriting’ training de investering waar je bij elke toekomstige tekst weer technieken en inspiratie uit put.


  Wij bieden 100 dagen Niet Goed Geld (+ €100 cadeaubon) Terug garantie.

  Zo garanderen we 100% tevredenheid.

  De Psychologie van Copywriting

  👉 Nu voor maar €397 (excl. BTW)

  Levenslang toegang
  • 5 uur video
  • Levenslang onbeperkte toegang
  • Certificaat
  • Samenvatting alle lessen (PDF)

  100 dagen vrijblijvend proberen.
  Niet tevreden? Geld + €100 cadeaubon terug!

  Veilig afrekenen met iDeal, Paypal of Creditcard

  Veelgestelde vragen

  * Niet goed Geld én 100 euro cadeaubon terug?!

  Zeker, dat lees je goed 😁. Zoveel vertrouwen hebben we erin dat je de training waardevol gaat vinden. En zo niet, even goede vrienden én een 100 euro cadeaubon.

  Uiteraard wel op voorwaarde dat je de training ook echt geprobeerd hebt, maar dat is logisch. 

  Mocht je het dus geprobeerd hebben, en was het toch niet voor jou? Dan geloven we je op je woord.

  Waar kan ik de training bekijken/volgen?

  Je kunt al onze trainingen volgen in onze online leeromgeving.

  Wanneer je een training koopt, krijg je automatisch een account (met je e-mailadres als inlognaam), waarmee je kan inloggen. 

  Inloggen kan daarna hier
  Kan ik het certificaat op LinkedIn plaatsen?

  Uiteraard! Slim om je zakelijke netwerk te laten zien dat je bezig bent met het verkrijgen van nieuwe – gevalideerde – kennis.

  Lees hier hoe je deze op LinkedIn kunt plaatsen.
  Wat als ik niet tevreden ben?

  Wij zijn alleen tevreden als jij ook tevreden bent over de training. Daarom hanteren we een niet goed, geld (+ €100 cadeaubon) terug beleid. Simpel.

  Kan ik meerdere trainingen onder 1 account aanschaffen?

  Ja! Als je bij het afrekenen hetzelfde e-mailadres gebruikt, dan komt je nieuwe training automatisch in jouw account te staan.

  Is dat per ongeluk toch niet gelukt, laat het ons dan weten, dan zorgen we dat de training onder het gewenste account valt. 

  Hoe kan ik (veilig) afrekenen?

  Je kan bij ons veilig afrekenen met iDeal, Creditcard of Paypal. Dit gebeurt via beveiligde (SSL) verbindingen, zodat je gegevens altijd veilig blijven. 

  Deze gegevens worden alleen gebruikt voor het afrekenen, en worden dus niet opgeslagen. 

  Kan ik ook op factuur betalen?

  Ja, dat kan. Selecteer bij betaling “Betaling op factuur”. Nadat de bestelling is gemaakt, wordt de factuur op de mail verstuurd.