The Master of Retail Psychology & Shopper Neuroscience

 • Hoe grijp je de aandacht van de klant in-store?

 • Wat bepaalt het succes van een product of verpakking?

 • Wat drijft onze koopbeslissingen?

Direct toepasbaar

Elke minuut direct bruikbare inzichten

10 Online Lessen

In 10 lessen ontdek je elk cruciaal aspect achter succes in de winkel

Leer wat echt telt

Word beter in je vakgebied met de inzichten uit 1000+ wetenschappelijke studies, boeken en onze eigen neuro onderzoeken

Je zal nooit meer hetzelfde tegen retail aankijken

De winkel. Er is letterlijk geen andere plek ter wereld waar je zoveel psychologie tegenkomt. En waar psychologie is, daar zijn kansen voor beïnvloeding.

Wat bepaalt waar klanten heenlopen en welke producten ze zien? Welke subtiele en veelal onbewuste omgevingsfactoren schuilen er achter een koopbeslissing? Hoe maakt een klant keuzes voor het schap en hoe manoeuvreert een merk zich daartussen? Wat is het geheim achter effectief verpakkingsdesign? En hoe zet je branding nu werkelijk in om lange termijn succes veilig te stellen?

Stuk voor stuk vragen waarop de psychologie en neurowetenschappen kraakheldere antwoorden hebben. Pas de laatste jaren sijpelt die kennis voorzichtig door in de retailwereld. Met deze training wil ik dat in een stroomversnelling brengen: één online training met alle bewezen inzichten die elke retailprofessional moet kennen.

Ik beloof je: je zal nooit meer hetzelfde tegen retail aankijken.

Met hartelijke groet,

Je Trainer,

Tom van Bommel


 • "Ik raad de training absoluut aan. Vond het erg leerzaam en nooit langdradig. De training krijgt van mij een 9, en normaal geef ik echt niet meer dan een 7 à 8, dus super goed gedaan!"

  Marcel Paquay 
  Consumer Insight Specialist bij Walibi Holland               
 • "Het is fijn dat de cursus is opgedeeld in delen, daardoor kun je op een vrij moment eens een lesje volgen. Dat maakt het goed te doen/behapbaar. De reclame- voorbeelden (praktijkvoorbeelden) zijn sterk, waardoor het verhaal goed blijft hangen. Ik zou de cursus aanraden."

  Tessa Puijk 
  Zilveren Kruis               
 • "Super insightvolle training! Goede en concrete learnings en take outs. Ik raad de training aan."

  Tanja Kempen 
  KraftHeinz
 •  

  "Ik zou deze training een 9 geven! Hij is praktisch, bruikbaar en goed overzichtelijk."

  Walter Boer 
  Reaal

Begin direct aan de training

Onbeperkt levenslang toegang voor 970 (ex btw).

Overzicht lessen

 • Les 1

  De Wetenschap Achter Winkelen (Nu Beschikbaar)

  De winkel is een wilde psychologische cocktail. Kleine specifieke details in winkelinrichting, verpakkingen en prijzen kunnen grootse verschillen maken. In deze les ontdek je wat er schuilgaat achter ons verrassend onbewuste koopgedrag.

 • Les 2

  Het Brein in de Winkel (Nu Beschikbaar)

  Mensen blijken verrassend voorspelbaar in waar ze kijken, naartoe lopen en zelfs wat ze kopen. In deze les ontdek je alle wetmatigheden in koopgedrag die je een flinke streep voor geven in winkeldesign en categorieverdeling.

 • Les 3

  Beleving & Omgeving (Nu Beschikbaar)

  Emotie en gedrag van klanten wordt onbewust beïnvloed door talloze omgevingsfactoren als visuals, geluid, geur, smaak en tast. In deze les maken we emotie en beleving wetenschappelijk én direct praktisch toepasbaar voor elke retailprofessional.

 • Les 4

  Voor het Schap (Nu Beschikbaar)

  Nergens zijn er zoveel kansen om een koopbeslissing te beïnvloeden als voor het schap. In deze les leer je de psychologie achter effectieve schapinrichting, hoe mensen keuzes maken en wat POS-communicatie nodig heeft om het onmogelijke mogelijk te maken.

 • Les 5

  Product & Verpakking (Nu Beschikbaar)

  4 op de 5 producten faalt. In deze les leer je alles wat je moet weten zodat jou dit nooit meer overkomt. Esthetiek, aandacht en verlangen zijn volstrekt stuurbaar – mits je de wetenschap achter deze zaken begrijpt.

 • Les 6

  Pricing Psychologie (Nu Beschikbaar)

  Een prijs is zoveel meer dan een prijs. Deze les onthult de psychologische technieken om de perfecte mix samen te stellen van prijsformat, design, presentatie en context.

 • Les 7

  Sociale beïnvloeding (Nu Beschikbaar)

  Koopgedrag en winkelbeleving zijn in zeer grote mate afhankelijk van de mensen om ons heen: medeklanten en medewerkers. In deze les leer je hoe de medewerkers een winkel kunnen maken of breken, met veelal verrassende praktische implicaties.

 • Les 8

  De Shopping Trip (Nu Beschikbaar)

  De mindset van de klant zit niet in cement gegoten. Elke stap in de shopping trip is een potentieel kantelpunt in impulsiviteit, prijsgevoeligheid, behoefte aan variatie en algehele kooplust. Na deze les ben je meester in elke stap van de winkeltrip – van entree tot kassa.

 • Les 9

  Omnichannel, Tech & Online (Nu Beschikbaar)

  Retail is onlosmakelijk verbonden met andere kanalen en evolueert voortdurend met nieuwe innovaties op de winkelvloer. Hoe geef je retail een vruchtbare plek in de marketingmix? En wat zijn die onderliggende factoren die bepalen of innovaties falen of slagen. Na deze les weet je het.

 • Les 10

  Branding (Week 43 Beschikbaar)

  Branding wordt geteisterd door mythes. Door deze mythes wordt de werkelijke potentie van branding in retailomgevingen zelden benut. In deze les ontzenuwen we de worst practices en kijken we wat wél werkt om als merk maximaal terrein te veroveren in het hoofd van de klant.

Meer dan 90% van de cursisten raadt deze training aan

100% tevredenheidsgarantie.
Niet goed, niet betalen.

Honger naar kennis?

De investering om mee te doen met deze training is 970 (ex btw). Bedenk bij jezelf: ben je tevreden met de effectiviteit van je retail omgeving, of mag die hoger? Als de effectiviteit te laag is, dan is de neuromarketing retail training de investering waarmee je dat oplost.

 

Onbeperkt levenslang toegang
Voor 970 (ex btw).

Unravel is a proud member of the Neuromarketing Science and Business Association