De Psychologie van Copywriting

Krijg toegang tot 11 lessen met alles over copywriting

 • Leer alle psychologische mechanismen achter teksten die overtuigen en verkopen
 • Meer dan 150 wetenschappelijke technieken
 • Zet je lezers aan tot actie, wat je doel ook is

👉 Elke week een nieuwe les online. Early Access tot alle lessen online staan.

Cursisten werken bij
Cursisten studeren aan

Leer van experts uit het neuromarketing-vak*

* Unravel is geaccrediteerd door het officiële Neuromarketing Science & Business Association 

Direct Toepasbaar

Geen stoffige theorie, maar 100% focus op direct bruikbare inzichten

11 Online Lessen

Elke les nieuwe technieken die je helpen iedere copywriting uitdaging te overwinnen

Leer Wat Echt Telt

Honderden studies, boeken en interne onderzoeken – teruggebracht tot wat je écht moet weten over persuasive copywriting

Gegeven door consumentenpsycholoog Diede Vendrig

50+ Cursisten gingen je al voor 👇

Een woord van de trainer

Goed kunnen schrijven is één ding. Maar je lezers ook daadwerkelijk overtuigen en aanzetten tot actie, dat is andere koek. In deze training leer je hoe je dit voor elkaar krijgt. Tekst na tekst.

Hoe grijp je de aandacht van je klant? Hoe zorg je ervoor dat de lezer je boodschap gelooft? En als dit is gelukt, hoe schrijf je jezelf naar dat ultieme doel: een click, sale, attitudeverandering of een onvergetelijke boodschap? Stuk voor stuk vragen waarop we het antwoord vinden in de psychologische wetenschappen.

In 11 lessen tackelen we samen alle uitdagingen die jij als tekstschrijver tegen kan komen bij het schrijven van copy.

Ik heb ontzettend veel zin om hier met jou mee aan de slag te gaan!

Met hartelijke groet,

De Psychologie van Copywriting

Je volgt de training voor slechts € 297,00 47,-
(incl. btw)

* Pre-launch early access korting

 • Ruim 5 uur video
 • Levenslang onbeperkte toegang
 • Certificaat
 • Samenvatting alle lessen (PDF)
30 dagen vrijblijvend proberen.
Niet goed? Geld terug!

Overzicht lessen

👉 Elke week een nieuwe les online. Early Access korting tot alle lessen online staan.

 • 01
  De wetenschap achter schrijven

  1 video · 29 min

  Jarenlange kennis uit wetenschappelijke publicaties, industrie cases en eigen experimenten vormen de basis van deze training. Dit hebben we voor je doorvertaald naar concrete, direct toepasbare inzichten die jou helpen je copywriting naar een hoger level te tillen. In les 1 blikken we vooruit en krijg je een voorproefje van alles dat komen gaat.

 • 02
  (binnenkort online) Verlangen & Bekendheid

  x videos · x min

  Goed kunnen schrijven is stap één. Maar het begrijpen van je doelgroep, hun kennisniveau en motivaties is minstens net zo belangrijk. Zonder deze cruciale inzichten kan een – anders nog zo sterke tekst – de plank goed mis slaan. In les 2 laat ik je zien wat ik hiermee bedoel. Ook leer je hoe je deze kennis vergaart voordat je begint met schrijven én hoe je dit voor je kunt laten werken.

 • 03
  (binnenkort online) Aandacht

  x videos · x min

  Hoe zorg je ervoor dat je tekst opvalt en de aandacht grijpt? Dit kan uitdagend zijn in de huidige tijd, waarin jouw brein gebombardeerd wordt met prikkels. En als je dan de aandacht hebt. Hoe verzeker je jezelf ervan dat lezers je tekst ook uitlezen? Dit leer je in les 3.

 • 04
  (binnenkort online) Stijl & Structuur

  x videos · x min

  Een goede stijl & structuur is essentieel wanneer je impact wil maken met je copy. Maar wat is eigenlijk het geheim achter een lekker leesbare tekst? Gelukkig zijn er veel technieken die je hierbij kunnen helpen. Na les 4 zijn de teksten die jij schrijft een feestje voor het brein van je lezers.

 • 05
  (binnenkort online) Geloofwaardigheid

  x videos · x min

  Les 4 leert je hoe je de geloofwaardigheid van je boodschap verhoogt. Dit is essentieel. Want je kunt nog zo’n sterke boodschap hebben, maar als je lezer hem niet gelooft ben je nergens. Je tekst is in dit geval niet meer waard dan een ongeopende brief bij het oud papier. Na les 5 voorkom je dit ten alle tijden.

 • 06
  (binnenkort online) Identificatie

  x videos · x min

  Eén van de geheimen van een effectieve tekst is dat de lezer zichzelf erin kan herkennen. Maar wie wil jouw lezer zijn? En hoe helpt jouw aanbod of boodschap bij het uiten van die identiteit? In les 6 leer je hoe je deze kennis slim kunt inzetten om de impact van jouw tekst te vergroten.

 • 07
  (binnenkort online) Aantrekkingskracht product

  x videos · x min

  In les 1 leerde je dat een goed product in moet spelen op een bestaand, dieperliggend verlangen. En hoewel het creëren van een nieuw verlangen onbegonnen werk is, kun je wel ontzettend veel doen om een dieper gelegen verlangen naar de oppervlakte te brengen en uit te vergroten. In les 6 duiken we in de technieken die je helpen om het product of de dienst waar je voor schrijft met enkele woorden of zinnen een stuk aantrekkelijker te maken.

 • 08
  (binnenkort online) Overtuigen

  x videos · x min

  Misschien herken je dit wel.

  Je begint kritisch aan een tekst, maar na het lezen van de laatste alinea betrap je jezelf op een instemmende knik. In zo’n tekst voel je dat precies de juiste argumenten in de perfecte volgorde en formulering worden genoemd. Je bent overtuigd!

  Overtuigen. Dat is waar het in les 8 om draait. In deze les leer je de psychologie die hierachter schuil gaat. Na deze les overtuig jij jouw lezers van jouw boodschap. Jouw tekst brengt dé oplossing voor hun probleem.

 • 09
  (binnenkort online) Weerstand wegnemen

  x videos · x min

  Het is de de kunst van een goede copywriter om lezers niet te laten voelen dat je hen probeert te beïnvloeden. Toch ontstaat – of bestaat – er bij de lezer vaak een bepaalde weerstand. Hoe verlaag je deze weerstand? En hoe versterk je het gevoel van autonomie bij je lezers? Dit leer je in les 9.

 • 10
  (binnenkort online) Alles behalve tekst

  x videos · x min

  Hoewel vanzelfsprekend ‘tekst’ de hoofdrol speelt in deze cursus persuasive copywriting, zijn er een aantal andere zaken die invloed hebben op hoe jouw lezer de tekst ervaart. Hoe laat je getallen en cijfers voor je werken? Welke afbeeldingen kies je bij je tekst? En is het slim om symbolen of grafieken te gebruiken? Dit en meer komt aan bod in les 10.

 • 11
  (binnenkort online) Activatie

  x videos · x min

  Het grootste gedeelte van je tekst is af. Je hebt de aandacht van je lezer getrokken, kunnen vasthouden en je boodschap over kunnen brengen. Maar dan: tijd voor actie. Hoe krijg je je lezers van de bank af en in beweging? Hier helpt les 11 je bij.We behandelen in deze laatste les een grote hoeveelheid technieken die je lezers motiveren en activeren om de door jou gewenste actie uit te voeren.

Meer dan 90% van de cursisten raadt onze trainingen aan

Cursisten van deze bedrijven gingen je al voor:

Zo bepaal je of deze cursus iets voor je is

De investering om mee te doen met deze training is € 297,00 47,- (incl btw). Bedenk bij jezelf: hebben je teksten het plafond van hun effectiviteit bereikt, of is er nog ruimte om te groeien? 

Grijp je werkelijk alle aandacht die er te grijpen valt? Druk je op elke verleidings- en overtuigingsknop in het brein die er voor het oprapen ligt? En verlies je geen enkele klant op weg naar die ultieme call to action?

Wanneer je op dit moment voelt dat je teksten op ook maar één van deze gebieden iets te winnen hebben, dan is de ‘Psychologie van Copywriting’ training de investering waar je bij elke toekomstige tekst weer technieken en inspiratie uit put.


De Psychologie van Copywriting

297,00 47,- (incl btw)

Eenmalig

* Pre-launch early access korting

 • 5 uur video
 • Levenslang onbeperkte toegang
 • Certificaat
 • Samenvatting alle lessen (PDF)

30 dagen vrijblijvend proberen.
Niet goed? Geld terug!

Veilig afrekenen met iDeal, Paypal of Creditcard

Veel gestelde vragen

Waar kan ik de training bekijken/volgen?

Je kunt al onze trainingen volgen in onze online leeromgeving.

Wanneer je een training koopt, krijg je automatisch een account (met je e-mailadres als inlognaam), waarmee je kan inloggen. 

Inloggen kan daarna hier:

Login

Kan ik het certificaat op LinkedIn plaatsen?

Uiteraard! Slim om je zakelijke netwerk te laten zien dat je bezig bent met het verkrijgen van nieuwe – gevalideerde – kennis.

In het volgende artikel lees je precies hoe je jouw certificaat op LinkedIn kan plaatsen.

Wat als ik niet tevreden ben?

Wij zijn alleen tevreden als jij ook tevreden bent over de training. Daarom hanteren we een niet goed, geld terug beleid. Simpel. 

Kan ik meerdere trainingen onder 1 account aanschaffen?

Ja! Als je bij het afrekenen hetzelfde e-mailadres gebruikt, dan komt je nieuwe training automatisch in jouw account te staan.

Is dat per ongeluk toch niet gelukt, laat het ons dan weten, dan zorgen we dat de training onder het gewenste account valt. 

Hoe kan ik (veilig) afrekenen?

Je kan bij ons veilig afrekenen met iDeal, Creditcard of Paypal. Dit gebeurt via beveiligde (SSL) verbindingen, zodat je gegevens altijd veilig blijven. 

Deze gegevens worden alleen gebruikt voor het afrekenen, en worden dus niet opgeslagen. 

Unravel is a proud member of the Neuromarketing Science and Business Association