Skip to main content
MOAward: Onderzoeksbureau van het Jaar 2023           Trotse FD Gazelle ’20, ’21, ’22 én 2023!    4.6 sterren – 101 reviews
Hit or Miss Archief    |    Privacy & Cookies    |    030 22 71 937

De Psychologie van Onweerstaanbare Verpakkingen


👩‍💻 Altijd online toegang tot 8 lessen (3 uur) met alles over verpakkingspsychologie

👉 Nu voor maar €299 (excl. BTW)

 • Wat bepaalt het succes van een verpakking in het schap en online?

 • Hoe grijp je meer aandacht en zet je aan tot kopen?
 • Leer tientallen direct toepasbare psychologische inzichten

  • Niet tevreden? Krijg je geld + €100 cadeaubon terug

Let op: Deze training bestaat uit een selectie van lessen uit ‘The Master of Retail Psychology & Shopper Neuroscience’

  Betaling op factuur ook mogelijk

Cursisten werken bij
Cursisten studeren aan

Leer van experts uit het neuromarketing-vak*

Bekijk het lesoverzicht

* Unravel is geaccrediteerd door het officiële Neuromarketing Science & Business Association 

Bekijk de eerste les gratis

Nieuwsgierig? Bekijk hieronder gratis de eerste les! Hierin krijg je alvast een introductie van verpakkingspsychologie

Let op: Deze training bestaat uit een selectie van lessen uit ‘The Master of Retail Psychology & Shopper Neuroscience’Direct Toepasbaar

Na deze training weet jij exact hoe je met jouw verpakking aandacht trekt en aanzet tot kopen. Geen stoffige theorie, maar 100% focus op direct bruikbare inzichten

8 Online Lessen

Leer in 8 lessen alles rondom de psychologie van onweerstaanbare verpakkingen.  

Leer Wat Echt Telt

Honderden studies, boeken en interne onderzoeken – teruggebracht tot wat je écht moet weten over verpakkingspsychologie.

Gegeven door consumentenpsycholoog Tom van Bommel.

130+ Cursisten gingen je al voor 👇

 • Tim van der Hulst | Marketing Manager bij Riedel

  Cijfer: 9

  Mooie afwisseling tussen theorie en praktische concrete voorbeelden waardoor je aandacht constant wordt geprikkeld.

  Het geeft stof tot nadenken maar ook stof voor interne discussies, oftewel een aanrader!

  Ik raad deze training aan

 • Annemieke Hulst | Shopper Marketing Manager bij Perfetti van Melle

  Cijfer: 8

  Ik vind de training erg nuttig, oprecht! Door de link van theoretische achtergrond, onderzoek én praktijkvoorbeelden prikkelt de training. Over een half jaar ga ik ‘m nog een keer doorlopen omdat het inhoudelijk zoveel brengt. Op welk niveau je ook op een onderwerp instapt, je haalt er altijd verdieping uit. Prettig in de vorm, goed gemonteerd & makkelijk navigeerbaar.

  Ik raad deze training zeker aan!

 • Josefien ten Have | UX designer bij PXL.Widgets

  Cijfer: 9,5

  Mega goed gedaan, heel informatief en lekker afwisselend. De training krijgt van mij een 9.5

  Ik raad deze training zeker aan!

 • Maureen Botz | Shopper Marketeer bij Nivea

  Cijfer: 7

  Leuke en interessante training, vooral als je nog geen/weinig kennis hebt van de psychologische processen binnen de retail. Gebaseerd op wetenschappelijke artikelen en hele makkelijk begrijpbare voorbeelden.

  Ik raad deze training aan!

 • Jorg Nolte | Category Manager bij Grolsch

  Cijfer: 8

  Ik vind de training erg nuttig, oprecht! Door de link van theoretische achtergrond, onderzoek én praktijkvoorbeelden prikkelt de training. Over een half jaar ga ik ‘m nog een keer doorlopen omdat het inhoudelijk zoveel brengt. Op welk niveau je ook op een onderwerp instapt, je haalt er altijd verdieping uit. Prettig in de vorm, goed gemonteerd & makkelijk navigeerbaar.

  Ik raad deze training zeker aan

  Wij bieden 100 dagen Niet Goed Geld (+ €100 cadeaubon) Terug garantie.

  Zo garanderen we 100% tevredenheid.

  Een woord van de trainer

  Vier op de vijf producten faalt. Deze producten zijn onaantrekkelijk, zetten niet aan tot kopen of – erger nog – ze blijven geheel onopgemerkt. Volstrekt onnodig. Succes is namelijk stuurbaar, wanneer je kennis hebt van de psychologie van verpakkingen.

  In deze training leer je alles wat je moet weten zodat je verpakkingen het succes krijgen dat ze verdienen. Esthetiek, aandacht en koopactivatie zijn volstrekt stuurbaar – mits je de wetenschap achter deze zaken begrijpt.

  Hoe is het mogelijk dat de ene verpakking bijna magnetisch de aandacht van de klant grijpt, terwijl de andere wegvalt in het schap? Welke kleine maar krachtige psychologische designtechnieken kun je als merk of retailer gebruiken om meer verlangen voor je producten op te wekken? En waar moet je eigenlijk op letten bij een verpakkingsdesign om veelvoorkomende redesign rampen te voorkomen?

  Stuk voor stuk vragen waarop de psychologie en neurowetenschappen kraakheldere antwoorden hebben. Pas de laatste jaren sijpelt die kennis voorzichtig door in de retailwereld. Met deze training wil ik dat in een stroomversnelling brengen: één online training met alle bewezen inzichten voor het maken van effectieve verpakkingen.

  Met hartelijke groet,

  Unravel past neuromarketing elke dag in de praktijk toe, al 10 jaar. Aan de ene kant door ons neuromarketing-onderzoek, waarmee we de wetmatigheden achter effectieve marketing ontrafelen. Aan de andere kant door advies te geven op basis van de talrijke inzichten uit de wetenschap en ons eigen lab.

  Een ware schatkist aan direct bruikbare kennis dus – en die houden we niet voor onszelf. Unravel Academy helpt je in sneltreinvaart de beïnvloedingstechnieken eigen te maken die voor jouw marketinggebied relevant zijn. Inzichten die je de rest van carrière zult blijven gebruiken.

  De experts van Unravel verschenen eerder in:

  De Psychologie van Onweerstaanbare Verpakkingen

  Je volgt de training voor slechts €299 (excl. BTW)

  • Ruim 3 uur video
  • Levenslang onbeperkte toegang
  • Certificaat
  • Samenvatting alle lessen (PDF)

  100 dagen vrijblijvend proberen.
  Niet goed? Geld + €100 cadeaubon terug!

  “Complimenten hoe je het presenteert in hapklare stukken, zeer waardevol en toepasbaar. Ook met ervaring als copywriter: hooked!”

  Stijn Jagers | Marcom Strateeg, Storytelling

  Overzicht lessen

  • 01
   Introductie: Product & Verpakking

   1 video · 11 min

   Waaraan moet de perfecte verpakking voldoen? Verpakking is alles. Het grijpt niet alleen de aandacht in de winkel, maar blijkt ook thuis bepalend voor hoe we het product ervaren. Het feit dat onze ervaring van producten niet geheel bewust en rationeel tot stand komt, heeft grote gevolgen voor verpakkingsdesign en hoe we onderzoek doen naar verpakkingen. In deze les vertel ik je meer over hoe shoppers verpakkingen verwerken.

  • 02
   Productdesign

   1 video · 22 min

   Wat is het geheim van aantrekkelijk productdesign? Wat zijn de onderliggende factoren die verder gaan dan de persoonlijke smaak en keer op keer schuilgaan achter producten die we mooi vinden? In les 2 duiken we in de psychologie van esthetiek.

  • 03
   Productervaring

   1 video · 22 min

   Welke psychologische factoren kleuren productervaring? En wat bepaalt eigenlijk of deze ervaring positief of negatief is? Kleine designelementen kunnen een groot verschil maken in de ervaring die we hebben met dat product. Het aanpassen van een verpakking kan daarmee grote gevolgen hebben voor de beleving van de consument. In deze les leer je hoe.

  • 04
   Verpakkingsdesign

   2 videos · 55 min

   Je kunt met verpakkingsdesign ontzettend veel doen om de aandacht van de shopper beter te grijpen, ze meer te activeren het product te kopen en de beleving van het product nog beter te maken. In deze les leer je tientallen bewezen alle psychologische technieken die je kunt inzetten om met een verpakking aandacht te grijpen en aantrekkingskracht te verhogen.

  • 05
   Merken: A-merken, Huismerken en Copycats

   2 videos · 28 min

   Wat zijn de verschillende uitdagingen voor A-merken en huismerken? En hoe zit het met ‘copycat designs’; wat is nou eigenlijk het effect van gekopieerde designs op enerzijds het copycat merk en anderzijds op het A-merk? Dat leer je tijdens deze les. Ook duiken we in de psychologie van bijzondere merken.

  • 06
   Een nieuw product of verpakking

   1 videos · 17 min

   Wanneer je een compleet nieuw product op de markt brengt of een nieuwe verpakking voor een bestaand product is dat spannend. Wat gaat het doen met de verkoop van het product? Vinden shoppers het nog even aantrekkelijk? Op deze vragen wil je het liefst vooraf antwoord. Maar het simpelweg vragen aan de shopper blijkt een vertekend beeld te geven, omdat verpakkingen grotendeels op onbewust level worden verwerkt. In deze les leer je hoe je vooraf het succes van een verpakking kunt voorspellen en verhogen.

  • 07
   Redesign

   1 videos · 14 min

   Redesign maakt vaak veel discussie los. De één wil het liefst een rigoureuze aanpassing, de ander juist een subtiele verandering. Wat is hierin wijsheid? Wat is het effect van een redesign van een verpakking? En welke elementen kun je wel veranderen en welke kun je beter zo laten? Na deze les weet je exact aan welke knoppen je kunt draaien, en aan welke liever niet.

  • 08
   Je verpakking online

   1 video · 16 min

   Online heeft een verpakking andere uitdagingen dan in het fysieke winkelschap. Wat betekent dit voor de optimale weergave van producten en verpakkingen in webshops en apps? Je leert de psychologische principes en best practices die je conversie gegarandeerd laten toenemen.


  Incompany trainingen

  Naast onze online training, denken we graag mee om tot een passende training te komen. Afhankelijk van jullie kennis en ervaring met copywriting kunnen we gezamenlijk een training samenstellen. Het is aan jou om te bepalen waar je met jouw team over wil leren, wij zorgen voor de passende training.

  Meer dan 99% van de cursisten raadt onze trainingen aan

  Cursisten van deze bedrijven gingen je al voor:

  De Psychologie van Onweerstaanbare Verpakkingen

  👉 Nu voor maar €299 (excl. BTW)

  Levenslang toegang
  • 3 uur video
  • Levenslang onbeperkte toegang
  • Certificaat
  • Samenvatting alle lessen (PDF)

  100 dagen vrijblijvend proberen.
  Niet goed? Geld + €100 cadeaubon terug!

  Veilig afrekenen met iDeal, Paypal of Creditcard

  Veelgestelde vragen

  * Niet goed Geld én 100 euro cadeaubon terug?!

  Zeker, dat lees je goed 😁. Zoveel vertrouwen hebben we erin dat je de training waardevol gaat vinden. En zo niet, even goede vrienden én een 100 euro cadeaubon.

  Uiteraard wel op voorwaarde dat je de training ook echt geprobeerd hebt, maar dat is logisch. 

  Mocht je het dus geprobeerd hebben, en was het toch niet voor jou? Dan geloven we je op je woord.

  Waar kan ik de training bekijken/volgen?

  Je kunt al onze trainingen volgen in onze online leeromgeving.

  Wanneer je een training koopt, krijg je automatisch een account (met je e-mailadres als inlognaam), waarmee je kan inloggen. 

  Inloggen kan daarna hier
  Kan ik het certificaat op LinkedIn plaatsen?

  Uiteraard! Slim om je zakelijke netwerk te laten zien dat je bezig bent met het verkrijgen van nieuwe – gevalideerde – kennis.

  Lees hier hoe je deze op LinkedIn kunt plaatsen.
  Wat als ik niet tevreden ben?

  Wij zijn alleen tevreden als jij ook tevreden bent over de training. Daarom hanteren we een niet goed, geld (+ €100 cadeaubon) terug beleid. Simpel. 

  Kan ik meerdere trainingen onder 1 account aanschaffen?

  Ja! Als je bij het afrekenen hetzelfde e-mailadres gebruikt, dan komt je nieuwe training automatisch in jouw account te staan.

  Is dat per ongeluk toch niet gelukt, laat het ons dan weten, dan zorgen we dat de training onder het gewenste account valt. 

  Hoe kan ik (veilig) afrekenen?

  Je kan bij ons veilig afrekenen met iDeal, Creditcard of Paypal. Dit gebeurt via beveiligde (SSL) verbindingen, zodat je gegevens altijd veilig blijven. 

  Deze gegevens worden alleen gebruikt voor het afrekenen, en worden dus niet opgeslagen. 

  Kan ik ook op factuur betalen?

  Ja, dat kan. Selecteer bij betaling “Betaling op factuur”. Nadat de bestelling is gemaakt, wordt de factuur op de mail verstuurd.