Skip to main content
MOAward: Onderzoeksbureau van het Jaar 2023           Trotse FD Gazelle ’20, ’21, ’22 én 2023!    4.6 sterren – 96 reviews     
Hit or Miss Archief    |    Privacy & Cookies    |    030 22 71 937

Nudging: Effectieve Gedragsverandering met Psychologie


👩‍💻 Altijd online toegang tot 10 lessen (7 uur) met alles over nudging

👉 Leer alles over nudging voor slechts 497 euro (ex. btw)

 • Leer menselijk gedrag begrijpen, doorgronden en beïnvloeden

 • Boordevol concrete voorbeelden, valkuilen en praktische tips
 • Voor iedereen die meer wil leren over effectieve gedragsverandering

Cursisten werken bij
Cursisten studeren aan

Leer van experts uit het neuromarketing-vak*

* Unravel is geaccrediteerd door het officiële Neuromarketing Science & Business Association 

Direct Toepasbaar

Na deze training weet jij alles over nudging. Geen stoffige theorie, maar 100% focus op direct bruikbare inzichten

10 Online Lessen

Leer in 10 lessen menselijk gedrag begrijpen, doorgronden en beïnvloeden.

Liever op locatie?

Volg je de training liever fysiek, met je eigen team (in-company) of in een door ons samengestelde groep? Neem contact op met Diede.

Leer Wat Echt Telt

Honderden studies, boeken en interne onderzoeken – teruggebracht tot wat je écht moet weten over nudging.

Gegeven door gedragspsycholoog Diede Vendrig

Wat cursisten over onze trainingen zeggen  👇

 • Jeroen Rekker | Creatieve Content Maker

  Cijfer: 9

  Super leerzame training die goed de inhoud ingaat met veel goede praktijk voorbeelden welke je zo kunt gebruiken.

  In 10 lessen ga je na een goede basis door de diepte in. Hier ontstaat een goede inkijk in de wondere wereld van Nudging.

  Duidelijk uitgelegd in korte maar goede inhoudelijke lessen. Afsluitend met een 3 lessen om jezelf te nudgen, briljant. Dit is zeker een aanrader.

  Ik raad de training absoluut aan.

 • Robin Timmers | Freelance copywriter

  Cijfer: 9,5

  Talloze boeken, trainingen en cursussen heb ik er al over verslonden: copywriting. Van Bob Bly tot David Ogilvy. Deze training wilde ik uiteraard ook volgen. De training van Diede staat bomvol kennis en kunde uit A/B-testen en cases uit de praktijk.

  Mocht je dus een copywritingtraining willen volgen: ‘t is een aanrader.

  Ik raad deze training absoluut aan

 • Stijn Jagers | Marcom Strateeg, Storytelling

  Cijfer: 9 a 10 (om een verbetering nooit in de weg te staan)

  Complimenten hoe je het presenteert in hapklare stukken, nu al zeer waardevol en toepasbaar. Ook met ervaring als copywriter: hooked! Perfecte opfrissing om uit de tunnelvisie te ontsnappen.

  Ik raad deze training zeker aan!

 • Joost Fromberg | Managing Director ODIV

  Cijfer: 9,5

  Op een behapbare manier hele concrete tips om mijn content te verbeteren. Heel blij mee!

  Ik raad deze training aan!

 • Aschelina Domenie | Owner ROOD communicatie & Senior communicatieadviseur

  Cijfer: 9

  Deze training is een absolute aanrader. Heel fijn dat je de training in hapklare stukken kan volgen, op een moment dat het uitkomt. Elke les is direct toepasbaar en de vele voorbeelden maken dat het ook nog eens heerlijk ‘wegkijkt’. Deze cursus brengt je als copywriter zeker op een hoger niveau

  Ik raad deze training absoluut aan!

 • Thea Streng | Schoolleider in duobaan bij OBS Tuindorp én de Prinses Margrietschool

  Cijfer: 9

  Deze training had ik veel eerder moeten hebben! Dat had me veel geworstel gescheeld! Heb pas 5 lessen gedaan maar het resultaat is nu al enorm! Zin in les 6. De moeite waard!

  Ik raad deze training absoluut aan!

 • Jasper | Campagne Specialist bij MailCampaigns

  Cijfer: 9

  De training krijgt van mij een dikke 9. Tot nu toe heel interessant en er staan nog een aantal leuke onderwerpen op de rol. In mijn ogen is de training een aanvulling voor iedereen die ‘iets’ met communicatie/marketing doet.

  Ik ga deze training zeker aanraden aan collega’s!

 • Thommes van Nierop | Marketing Director bij HATO Agricultural Lighting

  Cijfer: 8

  Ik geef deze training een 8. Wat ik leuk vond is dat je bij elke les nieuwe inzichten leert die je direct kunt toepassen in je teksten, designs en campagnes. De lessen zijn luchtig doch boordevol nuttige informatie. Een must voor elke marketeer!

  Ik raad de training zeker aan!

 • Edwin van Wilgenburg | Senior digital designer bij de Nederlandse Postcode Loterij

  Cijfer: 9.5

  ik vond de training echt fantastisch! Zóveel praktische voorbeelden die ik nu vrijwel dagelijks gebruik. Ik zou niet kunnen zeggen wat anders of beter kan eigenlijk.

  Ik raad de training zeker aan!

  Een woord van de trainer

  Menselijk gedrag laat zich niet zomaar veranderen. Communicatiecampagnes die jongeren informeren over de gevaren van alcohol blijken geen druppel verschil te maken. Afschrikwekkende afbeeldingen op sigarettenpakjes leiden tot meer opgestoken sigaretten, in plaats van minder. De reden: het gedrag is onbewust, maar de pogingen tot beïnvloeding zijn dat niet.

  Wil je leren hoe je effectief het gedrag van andere mensen daadwerkelijk kunt beïnvloeden met nudging? Wil je begrijpen hoe men werkelijk keuzes maakt? En hoe jij die met kleine veranderingen in de omgeving kunt sturen in de richting van gewenst gedrag? In deze online training leer je de laatste wetenschappelijke principes achter nudging.

  Ik heb ontzettend veel zin om hier met jou mee aan de slag te gaan!

  Met hartelijke groet,

  Team Lead Behavior | Unravel

  Bekijk de eerste les gratis

  Nieuwsgierig? Bekijk hieronder gratis de eerste les! Hierin kijken we vooruit naar alles wat we in de rest van de training samen gaan behandelen   De experts van Unravel verschenen eerder in:

  Nudging: Effectieve Gedragsverandering met Psychologie

  Je volgt de training voor slechts 497 euro (excl. BTW)

  • Ruim 6 uur video

  • Levenslang onbeperkte toegang
  • Certificaat
  • Samenvatting alle lessen (PDF)
  100 dagen vrijblijvend proberen.
  Niet goed? Geld terug!

  Overzicht lessen

  • 01
   Vooruitblik (Gratis Preview)

   In les 1 blikken we vooruit naar alles wat gaat komen in deze training. Welke onderwerpen binnen nudging gaan we allemaal behandelen en wat heb jij allemaal geleerd nadat je deze training hebt afgerond?

  • 02
   Toepassingen van Nudging

   3 videos · 32 min

   Wat is nudging? Hoe is het ontstaan? Wat kun je ermee? Maar zeker ook: wanneer is nudging juist niet effectief? Dat leer je tijdens deze les. Ook leer je meer over hoe ons brein keuzes maakt en hoe we vaak minder rationeel zijn dan dat we denken. Je krijgt inzicht in hoe dit invloed heeft op dagelijkse keuzes en het wel of niet effectief zijn van een nudging campagne.

  • 03
   Waaraan voldoet een goede nudge?

   4 videos · 45 min

   Aan welke voorwaarden voldoet een goede nudge? Een goede interventie bestaat uit een paar onmisbare bouwstenen. Je leert welke bouwstenen dit zijn en hoe je ervoor zorgt dat alle ingrediënten die nodig zijn voor een effectieve nudge aanwezig zijn.

  • 04
   Biases

   4 videos · 41 min

   Welke denkfouten maken mensen een waarom is het belangrijk hier meer over te weten? Dit leer je in les 4. Je leert aan de hand van een groot aantal biases de valkuilen van het brein kennen, en hoe je dit kunt inzetten om effectief gedrag te sturen.

  • 05
   Spoedcursus Psychologische Beïnvloeding

   3 videos · 45 min

   Hoewel er heel veel interventies met nudging worden gemaakt, slaan veel de plank mis en zijn deze niet effectief. Waarom? Omdat er vaak te weinig kennis aanwezig is over de psychologie achter menselijk gedrag. En hierin kan soms één woord het verschil betekenen in een effectieve campagne en een interventie die het ongewenste gedrag verergert. Na deze les heb jij de basiskennis van psychologie in huis waardoor je kunt voorkomen dat je in deze valkuilen stapt.

  • 06
   Pijnpunten & Oplossingen

   3 videos · 38 min

   Vaak maken mensen niet de keuzes die goed voor zichzelf zouden zijn. Nudging kan hier een oplossing voor bieden. In deze les leer je de 3 grote pijnpunten achter deze ongunstige keuzes en leer je daarnaast de juiste oplossing aan het juiste probleem te koppelen.

  • 07
   Nudging Toegepast

   7 videos · 108 min

   Les 7 is bijna een training op zich. We gaan kijken naar ontzettend veel leuke voorbeeldcases van nudging binnen verschillende domeinen als: gezondheid, welzijn, duurzaamheid en milieu, verkeer & omgeving, veiligheid, financiën, educatie & prosociaal gedrag. Je krijgt een breed beeld van wat er allemaal al is gedaan, wat werkte en wat niet zodat je hier veel van kunt leren en inspiratie uit kunt putten voor de toekomst.

  • 08
   Ethiek

   1 video · 21 min

   In les 8 kijken we naar ethiek. Hoe ga je zo ethisch mogelijk met psychologische kennis om? En is nudging überhaupt wel ethisch? En dit vraagstuk is soms ingewikkelder dan je denkt. Want hoewel de meeste campagnes uiteraard met de beste intenties worden opgezet is soms de vraag: hoe bepaal je nu wat het beste voor iemand is? Hier gaan we naar kijken in les 8.

  • 09
   Nudge jezelf

   4 videos · 36 min

   Hoe kun je al deze kennis inzetten om jezelf te helpen en zelfs een stukje gelukkiger te maken? Want ik ben er van overtuigd dat we allemaal kunnen profiteren van het beter begrijpen van ons eigen brein, zodat we deze kennis over onze eigen keuzeprocessen in kunnen zetten om onszelf te helpen.

  • 10
   Do’s en don’ts

   4 videos · 31 min

   De allerlaatste les van deze training! Wat zijn de do’s en don’ts bij het inzetten van nudging? En hoe kan je ervoor zorgen dat nudging goed wordt geïntegreerd in je organisatie, binnen je eigen werkproces of binnen je eigen doelstellingen? Want je kunt nog zoveel kennis hebben, maar je hebt een goed proces nodig om van een probleem naar een effectieve gedragscampagne te komen. Hoe je dat voor elkaar krijgt leer je in deze laatste les.


  Incompany trainingen

  Naast onze online training, denken we graag mee om tot een passende training te komen. Afhankelijk van jullie kennis en ervaring met copywriting kunnen we gezamenlijk een training samenstellen. Het is aan jou om te bepalen waar je met jouw team over wil leren, wij zorgen voor de passende training.

  Meer dan 99% van de cursisten raadt onze trainingen aan

  Cursisten van deze bedrijven gingen je al voor:

  Zo bepaal je of deze cursus iets voor je is

  Vind jij mensenlijk gedrag interessant? En zou je meer willen leren over hoe je dit effectief kunt beïnvloeden? Dan is deze training iets voor jou.

  Je leert te begrijpen hoe mensen keuzes maken, hoe je deze positief kunt beïnvloeden maar juist ook waarom dit nog vaak misgaat. En hoe jij dit voorkomt.

  Twijfel je of de training iets voor jou is? Bekijk dan gratis de eerste les. 


  Wij bieden 100 dagen Niet Goed Geld Terug garantie.

  Geen uitleg vereist. Zo garanderen we 100% tevredenheid.

  Nudging: Effectieve Gedragsverandering met Psychologie

  👉 Nu voor maar 497 (excl. BTW)

  • Ruim 6 uur video

  • Levenslang onbeperkte toegang
  • Certificaat
  • Samenvatting alle lessen (PDF)

  100 dagen vrijblijvend proberen.
  Niet goed? Geld terug!

  Veilig afrekenen met iDeal, Paypal of Creditcard

  Veel gestelde vragen

  Waar kan ik de training bekijken/volgen?

  Je kunt al onze trainingen volgen in onze online leeromgeving.

  Wanneer je een training koopt, krijg je automatisch een account (met je e-mailadres als inlognaam), waarmee je kan inloggen. 

  Inloggen kan daarna hier
  Kan ik het certificaat op LinkedIn plaatsen?

  Uiteraard! Slim om je zakelijke netwerk te laten zien dat je bezig bent met het verkrijgen van nieuwe – gevalideerde – kennis.

  Lees hier hoe je deze op LinkedIn kunt plaatsen.
  Wat als ik niet tevreden ben?

  Wij zijn alleen tevreden als jij ook tevreden bent over de training. Daarom hanteren we een niet goed, geld terug beleid. Simpel. 

  Kan ik meerdere trainingen onder 1 account aanschaffen?

  Ja! Als je bij het afrekenen hetzelfde e-mailadres gebruikt, dan komt je nieuwe training automatisch in jouw account te staan.

  Is dat per ongeluk toch niet gelukt, laat het ons dan weten, dan zorgen we dat de training onder het gewenste account valt. 

  Hoe kan ik (veilig) afrekenen?

  Je kan bij ons veilig afrekenen met iDeal, Creditcard of Paypal. Dit gebeurt via beveiligde (SSL) verbindingen, zodat je gegevens altijd veilig blijven. 

  Deze gegevens worden alleen gebruikt voor het afrekenen, en worden dus niet opgeslagen. 

  Kan ik ook op factuur betalen?

  Ja, dat kan. Selecteer bij betaling “Betaling op factuur”. Nadat de bestelling is gemaakt, wordt de factuur op de mail verstuurd.