Skip to main content
MOAward: Onderzoeksbureau van het Jaar 2023           Trotse FD Gazelle ’20, ’21, ’22 én 2023!    4.6 sterren – 96 reviews     
Hit or Miss Archief    |    Privacy & Cookies    |    030 22 71 937

Waarom?

In de video is onze analyse te zien van de CoolBest televisie commercial. De oranje grafiek geeft de aantrekkingskracht (koopintentie) aan. Zoals te zien is deze grafiek erg laag en zelfs negatief voor deze scene. Dit betekent dat mensen die deze scene hebben gezien minder geneigd zijn om het product te kopen dan mensen die de scene niet hebben gezien. Uit onderzoek van Unravel is gebleken dat een zoom-out meestal een negatieve invloed heeft op het brein. Zoals in de afbeelding te zien is er tijdens de zoom-out een gigantische drop in verlangen. Het is dus echt een killer voor je commercial!

Nog een quiz?

Geef hieronder je email op, dan mailen we je de nieuwste Hit or Miss quiz als deze uit komt! We maken elke twee weken een nieuwe quiz. Wil je nu gelijk nog een quiz doen? Je kunt alle oude Hit or Misses vinden in ons quiz archief!

Hoe erg is een Hit or Miss?

Één Hit or Miss maakt of breekt natuurlijk geen complete commercial (TVC). 

Een succesvolle TVC bestaat uit meerdere factoren. Zo kan een dip nog wel eens zorgen voor een extra hoge piek daarna. 

Wil je weten hoe dit precies werkt? Check dan eens onze Neuromarketing Training.

Hoe werkt reclame eigenlijk? Wanneer is welke boodschapsstrategie effectief? Welke fouten moet je absoluut vermijden? Hoe vaak moet iemand een reclame zien voordat deze werkt? Hoe voorspel je succes? En hoe draagt reclame op de lange duur maximaal bij aan een sterk merk?

Stuk voor stuk vragen waarop de psychologie en neurowetenschappen kraakheldere antwoorden hebben. Deze training brengt een enorme stapel aan papers en boeken terug tot de praktische kern, uitgediept met inzichten uit Unravel’s eigen neuro-onderzoek.